Madrasser 24
2020-06-15

Springfjærmadrass - er denne madrassen et godt valg?

 

I gjennomsnitt bruker vi omtrent 1/3 del av vårt liv på å sove. Det er så viktig for oss å kunne oppleve komfort og å ha et godt tilpasset madrass. Måten vi sover på påvirker vår kroppsholding, trivsel og vår energinivå. Vi velger madrasser som er tilpasset vår kroppsfasongen, vekt, høyde og individuelle preferanser (mer om hvordan du velger en madrass - HER). Det er verdt å velge solide, holdbare løsninger. Kan vi ta med en Springfjærmadrass ? La oss sjekke det!
 
Men hvordan skal man velge en ny madrass? Det er mye å velge mellom på markedet, og det er lett å gå seg vill. Det er det lurt å legge mertke til at madrassen i gjennomsnitt bør skiftes hver 8-10 år av hygieniske årsaker (Mer om å opprettholde madrasshygiene HER).

Billig skummadrass eller springfjærmadrass ?

Vi må starte med å forklare hva lommemadrasser er. Kort sagt så er de en hybrid av fjærmadrasser og skummadrasser. Denne madrassen gjør at kropsvekten fordeler seg jevnt. I tillegg er fjærinnsatsen belagt på to sider med forskjellige typer av skum, noe som gir madrassen ytterligere egenskaper. Her brukes hovedsakelig polyuretanskum - men de er ikke veldig holdbare, på grunn av deres lave elastisitet deformeres de raskt, noe som betyr at må byttes etter kort tid.
 
Et bra løsning er latex overmadrass. Hvis vi sammenligner latex overmadrass med termoelastisk skum så har den siste lengst brukstid. I tillegg til de klassiske versjonene av lommemadrasser, kan vi også kjøpe en løsning med flere lommer noe som anbefales for samboerpar. Antall fjærspoler og deres størrelse i denne type produkter skiller seg betydelig fra de originale versjonene. Dette gjør at vekten fordeler seg jevnt over hele madrassen og denne kan brukes av to personer samtidig. Takket være dette systemet der hver lomme fungerer uavhengig av hverandre gjør at madrassen mister ikke sine komfortable egenskaper og det er enkelt å snu seg i sengen uten å vekke partneren.

Hvem bør velge en springfjærmadrass?

Ofte hører vi at noen fikk ikke sove eller har sovet dårlig. Ja, å få en hel natts søvn kan være utfordrende for mange , spesielt for småbarnsforeldre. Det sies at vi ikke har nok tid til å sove og at vi stresser mye. Det resulterer i at vi snur fra side til side over natten og å ha en dyp søvn er noe man kan bare drømme om. Dessverre mangelen av søvn kan føre til smerter i rygg og nakke . Hvis dette skyldes en billige madrasser som ikke oppfyller sin funksjon så burde en absolutt ta det til vurdering.

Men er en springfjærmadrass et godt forslag for deg? De vil sikkert fungere for de som ikke er helt overbevist over skummadrasser og liker best springfjærmadrass ut ifra erfaring.

En ekstra fordel med fjærmadrasser er deres attraktive pris. De er ofte mye billigere enn skummadrass. De er også et flott forslag for folk som leter etter en seng for et gjesterom. Hvis du har et gjesterom for din familie og venner, og vil helst ikke betale en formue for det så kan du ta en titt på lommeprodukter.

Vi foreslår lommemadrassen ENNA. Denne madrassen har en 7-soner med lomme og høyelastisk skum som gjør den til en ideell madrass for alle de som liker en behagelig soveflate.

Kjennetegn av springfjærmadrass

Alle lommer er pakket individuelt og fungerer veldig bra uavhengig av hverandre. Dette gjør at madrassen tilpasser seg kroppen godt noe som er uvurderlig når madrassen brukes av to personer. Takket være den innovative designen er ikke ens bevegelser merket av parneren og de forstyrrer ikke hverandre når de sover. I tillegg er hver lomm utstyrt med skum, noe som styrker madrassegenskapene. For eksempel et tillegg av VISCO MEMORY skum bidrat til enda mer høy søvnhygiene, komfort og elastisitet.

Hvordan kjøpe en hard madrass?

Dette er selvfølgelig helt individuelt. Det finnes noen regler som kan hjelpe oss på veien slik at vi kan velge hardhet etter vår vekt. De beste springfjærmadrasser har et sonesystem. I praksis betyr det at overflaten på madrassen er blitt delt inn i områder med ulik hardhet. Det kan oppnås ved å variere fjærtettheten eller trådtykkelsen. For å forstå litt bedre om hvordan du velger en madrass ut ifra vekten din så ta en titt på tabellen vår, og for mer informasjon om hard madrass og myk madrass. Klikk HER.

Springfjærmadrass - holdbarhet

Madrasser med lommefjærer på grunn av deres relativt enkle struktur er ganske enkel å holde rene og holdbare. Og det gir dem et fordel over skummet madrass. Madrassen kan snus og brukkes på begge sider. Så riktig bruk av madrassen kan sikre lengre brukstid og da slittes den ikke like raskt som andre typer madrasser.

Vurderinger av fjærmadrasser

På lik linje med alt annet så finnes det både støttespillere og motstandere av fjærmadrasser. Det er ingen unntak med lommemadrasser. Vi har analysert alle fordeler og ulemper. Og her er fordeler:
 
- fleksibilitet i diverse punkter for å gi god støtte for ryggraden,

- en god løsning for de som deler en seng (Fjærer fungerer uavhengig av hverandre. Så vedkommende kan lett endre sovestilling uten å vekke den andre på grunn av lomme funksjon,
 
- takket være lommefjær er det god luft sirkulasjon. Det gjør at det er generelt mindre risiko for fuktsamling,

- solid konstruksjon som gjør madrassen holdbar.

Det negative kan være at fjærmadrasser er relativt tunge og det kan være vanskelig å flytte eller vri madrassen.
 I tillegg fjærmadrass tilpasser seg ikke kroppen på lik linje som skummadrass.

Hva du skal se etter når du kjøper en fjærmadrasser?

Her er det verdt å sjekke hva som er utenfor lommefjærene i seg selv. Hver skummadrass har et ekstra lag eller lag med skum som vi vil ligge direkte på. I tillegg er det verdt å huske at valg av madrasstype er helt individuelt. Det betyr at madrassen som er anbefalt av naboen eller vennen din, trenger ikke nødvendigvis passe deg i det hele tatt. Hvis du vil vite mer om hvordan kan du tilpasse madrassen så se HER.

 
Del din kommentar med andre
pixel