Madrasser 24
2020-02-11

Madrassrengjøring - hvordan rengjøre madrassen fra smuss og støvmidd?

 

 

Alle vil være enige om at en riktig valgt madrass er nøkkelen til sunn, regenererende og fremfor alt god søvn. Hvis du ikke vil at noe skal påvirke søvnkvaliteten, bør du vite hvordan du kan rengjøre madrassen. Heldigvis er ikke dette en komplisert oppgave. Oppgaven er veldig enkel hvis du har et avtakbart madrassdeksel. Hvis ikke, kan vi også håndtere dette problemet. Her er noen tips for å rengjøre madrassen for å sove fredelig hele natten og våkne opp om morgenen og føle deg bra.

Rengjør madrassen med en støvsuger

Å støvsuge madrassen regelmessig er en av de enkleste måtene å rengjøre madrassen. Imidlertid er det en viktig regel - vi bruker bare en støvsuger med et spesielt anti-allergisk filter. Takket være dette vil alle urenheter bli fanget inni og ikke gå i luften. En vanlig støvsuger som har god sugekraft, bør være tilstrekkelig for regelmessig rengjøring av madrassen.

Hvis vi ønsker å intensivere effekten, kan vi bruke en støvsuger eller en teppevaskevæske. Å fukte madrassen bør ikke være noe problem, fordi enhetene effektivt trekker ut fuktighet. Det er også viktig å rengjøre madrassen på en solrik dag, slik at de har en sjanse til å tørke naturlig.

Kvitt deg med støvmidd fra madrassen!

Støvmidd gir ofte allergier. Derfor er det godt å kvitte seg med dem fra madrassen vår regelmessig. Damprenseanlegg som desinfiserer og fjerner flekker vil fungere veldig bra. Varm damp bør fjerne eventuelle midd.

Andre middfjerner er forskjellige typer polstringspulver og væsker. Kjente merker av flekkfjernere vil også takle dette problemet. De er skånsomme mot huden, derfor forårsaker de ikke allergi og irritasjoner.

Rengjør madrassen med natron

Natron er et produkt som har mange bruksområder i husholdningen. Det viser seg at den også er ypperlig til rengjøring av madrassen, fordi den har utmerkede rengjøringsegenskaper. Madrassen kan rengjøres med natron på to måter - tørr - hvis du vil friske opp hele madrassen. Vi kan gjøre det ved hjelp av en liten silfilm, sprede natron jevnt over madrassen og la den ligge i flere timer, og deretter suge madrassen grundig vil du få den tilsiktede effekten.

Imidlertid, hvis du lurer på hvordan du fjerner flekker fra madrassen som er vanskelig å håndtere, bruk våt natros-rengjøring. Bland to spiseskjeer natros med litt vann og smør på flekken. Etter 30 minutter tørker du pastaen med en fuktig klut, slik at all skitt fra madrassen forsvinner med et øyeblikk.

Hvordan bli kvitt vanskelige flekker fra madrassen?

For vanskelige flekker, for eksempel fra blod, salt og vann fungerer utmerket. Strø først flekken med salt, og skyll den deretter med kaldt vann - jo lavere vanntemperatur, jo bedre, husk! I tillegg, når du rengjør madrassen, er det veldig viktig å handle raskt - friske blodflekker kan fjernes helt, mens de gamle kanskje ikke forsvinner hundre prosent.

Hvis flekkene er ekstremt vanskelige å vaske, kan du prøve å fjerne dem med hydrogenperoksyd. I så fall er det bare å helle løsningen på flekken, vent noen minutter og tørk av med en klut eller svamp.

Ikke bli beiset og kjøp en madrassbeskytter, dette er den mest effektive måten å beskytte madrassen mot skadelige ytre faktorer. De er enkle å fjerne, så hvis det kommer smuss, kan du alltid vaske det i vaskemaskinen. Sjekk inn tilbudet vårt!

 

Anbefalt

Del din kommentar med andre
pixel