Madrasser 24
2020-06-04

Hvor hard overmadrass trenger du?

 

Hard madrass

Etter å ha søkt over "den beste madrassen", " hvilken madrass er best ", "hvilken madrass skal du velge for å sove godt" osv kan man man være i tvil. Søkemotoren vil vise oss mange resultater. Er harde madrasser bra for helsen? Eller kanskje å sove på en slik madrass ville føre til rygg og nakkeplager? Gjennomsnittlig bruker vi 1/3 av livet på å sove. Da er det kanskje verdt å velge en riktig madrass som vil sikre oss en rolig søvn. Med andre ord så trenger vi en godt tilpasset madrass for å sørge oss en god natts søvn. Det viser seg imidlertid at ofte velger vi hardere madrasser, som vi ofte feilaktig mener er mer komfortable. Dette er av en enkel grunn: hardheten på madrassen er virkelig en subjektiv følelse.

Valg av madrass avhenger også av våre vaner- madrass test

Sjekk om du har riktig madrass ved prøve ut forskjellige varianter. Det vil ikke være nok ved å prøve det i butikken - i løpet av få minutter klarer vi ikke å bestemme om en gitt madrass (hard eller myk) oppfyller våre preferanser. Før vi bestemmer oss for å kjøpe et spesifikt produkt, er det derfor verdt å sammenlige disse utifra vår tidligere erfaring. En billig overmadrass på hotellet var sikkert komfortabel, men var den myk nok i det hele tatt? Er det mer behagelig å sove i en litt hardere sofa enn på en myk seng hjemme? Eller kanskje vi fant den perfekte madrassen hos vennene våre på hytta som var likevel komfortabel? Vær spesiell oppmerksom på type madrass - der H4 er en hard madrass og H1 er en myk madrass. Så det er lurt å lære seg forkjellen på de ulike madrasstyper slik at valget ditt er mer presist.

Våre individuelle preferanser angående hard overmadrass

Riktig hardhet på madrassen er en individuell sak, men dette bør vurderes før du kjøper en. Mange voksne snur seg flere ganger over natten eller sover dårlig. Det kan hende av det skyldes feiltilpasset madrass. De viktigste er selvfølgelig brukerens vekt og høyde. Hardhetsnivå til madrasse er også tilpasset alder og helsetilstand. En ideell madrass må støtte ryggraden i en naturlig stilling, tilpasse seg kroppens form, og få oss til å slappe av. For personer opp til 80 kilo vil det beste valget være en myk madrass - H1, for personer som veier rundt 60-80 kg -H2, for personer i vektområdet 80 til 100 kg middels hard madrass -H3, mens for personer over 100 kilo hard madrass - H4. Det er imidlertid verdt å vite at vår kroppsvekt fordeles litt annerledes, noe som kan bety at en person som skal sove på en hard madrass vil sove bedre på en middels hard madrass. Så hvis vi tar utgangspunt i vår høyde, kan vi også velge madrasser i forskjellige størrelser som for eks madrass 150x200, eller for personer som har lavere vekt - madrass 80x200

Hard madrass

Harde madrasser anses som et sunnere forslag for ryggraden for den gir beste støtten. For perosner med høy vekt ville en hard madrassen være behagelig - så en madrass som vil bli ansett som lite komfortabel for personer med lav vekt men den kan fungere godt for personer med høy vekt. Harde madrasser anbefales for personer med ryggsmerter, fordi den gir riktig støtte til naken og resten av ryggen. For myk madrass vil bøye ryggraden i unaturlig stilling. Imidlertid anbefales ikke en hard madrass for personer med ryggproblemer eller slitasjeforandringer i ryggen.
Sjekk vår oversikt over her. Madrasshardhets oversikt:

Hva skjer om vi har valgt for hard eller for myk madrass?

Det kan hende at både svært myk billig skummadrass og for hard madrass med bonellfjærer kan gi mange uheldige konsekvenser og redusere vår søvnkomfort betydelig. Hvis madrassen er for myk vil kroppen synke inn i den. Det vil igjen gjøre at rygggraden bøyer seg for mye. På den andre siden kan en hard madrass trykke for mye og påvirke negativ vår blodsirkulasjon. Og det kan også være grunn til at enkelte våkner flere ganger i løpet av natten.

Hvordan kan du være sikkert på om madrassen er hard nok ?

Hvis du vil finne ut hvilken madrasshardhet som passer deg best, så ta "madrass test" . Legg deg på ryggen på madrassen og slapp av på kroppen. Så forsøk på å sette inn en hånd mellom bakken og korsryggen. Vi har valgt hard madrass om hånden passer lett. Derimot har vi valgt myk overmadrass, om vi ikke kan legge inn hånd i det hele tatt. Hardheten på madrassen er optimal om det er motstad , der en kan skli hånden inn mellom bakken og korsryggen.

Hvilken madrass er da best?

Nøkkelen ligger i hardhetsgraden. Det burde være den generelle råd. Hard overmadrass 80x200 FORTE MAX med H4-hardhet er et tilbud for personer som verdsetter hard, billiga madrasser. Det er også lurt å legge merke til vår bestseller VITO-modellen - skummadrass med VISCO MEMORY-skum og pustende latex. Det er en middels hard madrass H3. Rimelig pris og komforten gjør at akkuratt denne er et populart valg blant kjøpere. Produktet er laget av naturlige materialer med antiallergiske egenskaper. Vi har alle mulige størrelser, så vi vil finne riktig madrass til seng i alle størrelse.

Sjekk vårt tilbud, da vi regelmessig har nyheter og produkter i kampanjepris. Målet vårt er å gi våre kunder tilgang til madrasser av førsteklasses kvalitet til en overkommelig pris. Vi holder det vi lover. Og vi tror at det er årsaken til at våre kunder er fornøyde. Sjekk kampanjetilbudet vårt HER.

 
Del din kommentar med andre
pixel