Madrasser 24
2020-04-27

Madrass for en problematisk ryggrad og ryggsmerter - hvilken skal man velge?

 

 

En god natts søvn er uvurderlig. Det påvirker hverdagen vår, trivsel og viktigst av helsen. En uegnet soveoverflate kan føre til smerter i ryggen eller korsryggen. Våre praktiske råd vil hjelpe deg å velge riktig madrass for å håndtere eksisterende problemer og forhindre nye.

Hva er madrassens hardhet?

Når du velger en madrass, må vi bestemme oss for hvilken hardhet som passer oss best. Madrass hardhet er klassifisert med en fire-punkts H-skala (hardhet). Madrass merket med symbolet H1 betyr en myk madrass, H2 middels myk, H3 middels hard, H4 hard.

- madrassen med en hardhet på H1 er designet for en person opp til 60 kg;

- H2 fra 50 kg til 80 kg;

- H3 fra 70 kg til 110 kg;

- H4 over 100 kg;

Når du velger en madrass, tilpasser du den til dine individuelle behov. Det er imidlertid verdt å rådføre seg med eksperter som vil hjelpe deg med å velge en komfortabel madrass.

Madrasshardhet og helse og komfort

Det er ingen tvil om at kvaliteten på søvnen vår avhenger av madrassens hardhet. En riktig valgt madrass vil støtte ryggraden vår, og gi den stabil støtte; vil også gjøre det mulig å slappe av trange muskler. Når vi ser etter den rette hardheten, må vi ikke bare vurdere vekten din, men også dine individuelle behov.


Ifølge eksperter tilpasser madrass h3 (middels harde) seg bedre til de naturlige kurvene i ryggraden. Dette fører til bedre trykkfordeling når vi sover, noe som resulterer i mindre smerter når vi legger oss eller etter å ha kommet deg ut av sengen. Faktisk har denne typen middels hard madrass vist seg å redusere ryggsmerter med 57,2%, skuldersmerter med 60,8% og ryggstivhet med 59,1%, noe som forbedrer den totale søvnkvaliteten med 60,7%.

Individuelle preferanser er viktige!

De fleste med ryggproblemer foretrekker hardere madrasser. Dette er selvfølgelig fornuftig, fordi slike modeller gir veldig god støtte for hele kroppen - her er støtten fra hodet til føttene viktig. Imidlertid må det huskes at hardheten må tilpasses vekten. En hard madrass vil ikke alltid være den beste, noen ganger vil en modell med middels hardhet fungere perfekt, men den skal alltid støtte kroppen godt.

For hardt underlag kan bare forverre problemet. Dette er spesielt viktig for folk som sover på siden de fleste netter. For slike mennesker anbefaler vi mykere madrasser.

Generelt er det ikke nødvendig å sove på en virkelig hard overflate så lenge hele ryggraden er godt støttet. En ideell madrass bør gi "Stående stilling" når vi ligger på vår side - ryggraden forblir rett. Hardhet er derfor av sekundær betydning her.

Bokhvete madrass, hvem er den best egnet til?

Den bokhvete madrassen skiller seg ut blant andre produkter av denne typen først og fremst på grunn av den positive oppfatningen fra sertifiserte rehabiliteringssentre. Det er verdt å understreke at denne typen produkter passer for ryggraden, sertifikatet garanterer også at den bokhvete madrassen er laget av passende materialer som er trygge for helsen vår. Den er testet av spesialister og er derfor egnet for folk som sliter med blant annet sykdommer i ryggraden, gjennomgår rehabilitering eller blir frisk av operasjonen.

Med tanke på viktigheten av ryggradshelse for komforten i livene våre, er det verdt å investere i en ortopedisk madrass selv når du ikke har problemer med å bevege deg uten smerter, fordi produktet er laget av materialer som vil passe til kroppen din - de vil gi den riktig ryggstøtte og lar deg sove komfortabelt. Den medisinske madrassen kan med hell brukes som en sovende base for sunne mennesker som regelmessig lider av ryggsmerter og for de som fremdeles har en sjanse til å unngå dem. Rehabiliteringsmadrassen kan endre muskeltonen, og dermed bidra til å slappe av paravertebrale eller øvre og nedre lemmer, bekken og armer. Takket være dette blir alle ekstra spenninger jevnet, og søvnen blir roligere og mer effektiv.

Sjekk!

En annen fordel med å kjøpe senger testet av rehabiliteringssentre er at du ikke kjøper en gris i en poke - sertifikatet gir deg tillit til at den ortopediske madrassen virkelig vil være bra for kroppen din, og å sove på den vil være behagelig og gi lettelse fra ryggsmerter. Med alt dette er hvert av disse produktene laget av anti-allergiske materialer, så den negative innvirkningen på helsen din reduseres til et minimum.

Hvilken madrass for smerter i korsryggen?

Smerter i korsryggen påvirker en stor gruppe av samfunnet. Oftest skyldes de muskelsvakhet, noe som resulterer i belastning og tap av plater. Først av alt anbefales harde madrasser for smerter i korsryggen. Det er best hvis vi velger en skummadrass, fordi moderne skum perfekt støtter ryggraden og ikke forårsaker noe press, for eksempel populære bonellmadrasser. Alle som har opplevd sårhet i korsryggen eller isjias, vet utmerket godt hvordan det påvirker hele trivselen og hvor mye krefter det er nødvendig å bruke for å bli kvitt ubehag. Behandlinger og øvelser er ofte nødvendig. Termoelastisk skum beholder sine egenskaper i lang tid og gjør det mulig å sove komfortabelt og komfortabelt. Dette er veldig viktig fordi studier viser at personer som lider av ryggsmerter i ryggraden vanligvis sover mye verre enn personer som ikke har denne tilstanden.

Madrass LUKKA
Madrass PARMA
 
Del din kommentar med andre
pixel