Madrasser 24
2019-11-07

Hvilken sovepute - egenskaper og typer?

 

Har du noen gang lurt på hvilken wellpur pute - modell å velge mellom mange tilgjengelige på markedet? Deres store antall kan være overveldende og få valget til å virke vanskelig. Mangfoldet når det gjelder priser, fylling og eiendommer er stort og lett å gå seg vill mens du jakter på den perfekte puten. Produsenter gir oss unike funksjoner som en helsepute har, andre overbeviser oss om at produktene deres er de mest komfortable. Hvordan ta det riktige valget når vi blir bombardert med informasjon og annonser fra alle kanter? Ved hjelp av spesialister har vi laget denne miniguiden om puter ved hjelp av hvilken du enkelt kan velge riktig modell. Velkommen!

Puter med en naturlig fylling 

Denne typen pute er den eldste, brukt i mange år og testet av våre forfedre. Besteforeldrene dine velger fortsatt denne modellen. Store puter til seng, som skiller dem fra andre modeller. Hovedtrekket er lettheten til fjerning av varme og fuktighet. Naturlige fyllinger vil imidlertid ikke bli likt med pulver eller med høye temperaturer under rengjøring. Bomull vasket feil kan lett krympe seg, og dun / fjær har en tendens til å "klumpe" seg i klumper som forårsaker ujevn fordeling av fyllingen, og dermed - mye mindre brukervennlighet. Riktig vasketemperatur for puter med en naturlig fylling er rundt 40/60 grader celsius. For riktig hygiene, bør hver pute vaskes minst 2-3 ganger i året. Denne typen pute vil ikke like allergikere av kjente årsaker - fjær- eller fjærfylling er et ideelt miljø for midd, sopp og bakterier. Alle typer puter design finnes i tilbudet vårt!

Skumpute

Over tid kom profilerte skumputer inn i markedet, noe som betydelig skadet puter med naturlig fylling. De er veldig forskjellige - du vil finne profilerte, flate, høye og lave. Vi er alle klar over at endring over tid er en nødvendighet. Puter med skumfylling lar oss helt ny søvnkvalitet. En av deres viktigste fordeler er mangelen på deformasjon - i motsetning til puter med naturlig fylling, vender de alltid tilbake til sin opprinnelige form. En passende skumpute bør utformes slik at den under påvirkning av kroppspresset kollapser i liten grad, og fremdeles støtter hodet og nakken i riktig stilling. Komforten ved å hvile på en slik pute er noe som er vanskelig å beskrive. Det er mange typer skumputer. Produsenter konkurrerer om å lage helt nye typer puter. På grunn av deres unike egenskaper, blir de ofte valgt av mennesker som sliter med søvnproblemer eller ryggsmerter.
- minne skumpute - den mest populære typen skumpute. Som regel er den laget av minnetypen polyuretanskum. Under påvirkning av varme som slippes ut av kroppen, tilpasser den seg perfekt til formen på hodet og nakken. Dette er hva denne magiske teknologien handler om - du trenger ikke å bekymre deg for å plassere puten lenger fordi den tilpasser seg deg. Er det ikke fantastisk? Memory foam pute er en hit de siste årene :)
- PU skum polstring - vanligvis kuttet fra en skumblokk. Som regel er det litt vanskeligere enn klassisk minneskum. Profilen hennes tvinger oss ofte til to søvnposisjoner - på ryggen og på siden. Den brukes ofte som en ortopedisk pute.
- latexpute - dens grunnleggende fordel er dens bakteriedrepende egenskap. Materialet er veldig fleksibelt. Når du legger hodet på en latexpute med lett drivkraft, vil du føle en svak refleksjon som minner deg om en trampoline. Antiallergisk pute anbefalt for alle.

Sofapute med polyesterfiber?

I en duell med naturlige puter er det puter fylt med syntetiske fibre. De er antiallergiske - dette er deres viktigste fordel. Bakterier holder seg borte fra latexfyllinger, naturlige puter er definitivt et bedre miljø for deres utvikling. Som hovedregel er toppflaten på denne typen pute mikrofiber. De gir inntrykk av en bomullspute. De er behagelige å ta på og fleksible. Vi kan vaske dem ved høyere temperaturer på omtrent 60 grader celsius. Takket være dette er vi i stand til å redusere alle midd og bakterier som samler seg under bruk betydelig.

- polyesterpute - vanligvis er det den billigste modellen som finnes på markedet. Sentrum er fullt av tynne polyestertråder. I begynnelsen gir de en følelse av elastisitet, men over tid forsvinner dette inntrykket - interiøret raskt "komprimeres" slik at vi i stedet for behagelig mykhet under bruk føler oss ubehagelig hardhet farlig for nakken. Billige puter og høy komfort.

- pute med polyester og silikon - dette er den ovennevnte modellen, men på litt høyere komfortnivå. Den inneholder vanligvis et veldig tynt lag silikon - takket være dette lille laget forhindrer produsenter klumping og herding av putens fylling.

- pute med HCS-baller - dette er det siste og etter vår mening det beste alternativet blant kunstige puter. HCS-kuler er et materiale laget av silisiumfibre som har fått formen som en liten ball. Denne uvanlige fyllingen av puten føles som naturlig dun og forhindrer deformasjon i lang tid. Ballene klumper seg ikke, de forblir separate klumper.

Kid puter - hva med latexfylling?

Dette er den siste typen populære typer puter og en favoritt blant mange. Latex som madrass eller pute fylling har nylig gjort en skikkelig sensasjon på markedet. Lenge å nevne fordelene - det er bakteriedrepende, sikrer riktig sirkulasjon, er gunstig for helsen. Det brukes vanligvis i form av lang vis, som ligner spaghetti. Beste puter latex har den egenskapen at uansett alle eksterne faktorer, vil den beholde sin naturlige struktur. Tilstanden er riktig mengde latex inni. Takket være bakteriedrepende funksjoner utelukker puten tilstedeværelsen av ubudne gjester i sengen. Det er absolutt en godbit for folk som vil prøve noe nytt ;)

 

Anbefalt

Del din kommentar med andre
pixel